Кава в зернах South Asian Premium 1000 г
- Немає в наявності
- Код: 52374
715 ₴
Багатий смаковий букет цієї кави яскраво відрізняється своїм вишуканим і азіатським відтінком спецій. А легка кислинка та ніжна гірчинка відкриває екзотичну комбінацію ароматів перцю і папайї.
Склад: 100% арабіка
Смаки: папайя, перець та спеції
Термін придатності: до 23.05.2022
Кава з півдня
Як показує статистика Всесвітньої торгової організації на частку Індії припадає всього 4% від загального обсягу виробництва кави. Найчастіше ця країна асоціюється з іншим, не менш популярним тонізуючим напоєм - чаєм. Проте, наявність понад 100 тисяч кавових плантацій по всій країні і практично повна відправка врожаю на експорт, не залишають байдужим.
В Індію, як і в інші країни світу, кава потрапила з Аравійського півострова десь в XVII столітті. Як свідчить легенда, якийсь прочанин, повертаючись на святу землю, в буквальному сенсі стягнув жменьку сирих кавових зерен і посадив їх на своїй землі.
Сорти, які прижилися спочатку, відносились переважно до арабіки. Але з часом відбулося очевидне зрушення в бік робусти, ліберіки і їх гібридів. Це пояснювалося тим, що арабіка на низинах ставала надто вразливою до захворювання, яке фахівці називають "іржею".
Вирощування кавових дерев на Індостані носить відкрито територіальний характер. Найчастіше тут зустрічаються невеликі площі кавових плантацій, обробкою яких займаються жителi прилеглих сіл.
Оскільки частка Індії в загальносвітовому виробництві кавових сумішей незначна, часто індійським сортам кави приділяють мало уваги. Вважається, що такі зерна не можуть забезпечити напій досить високої якості, але не варто забувати, що велика частина кавових блендів є гібриди, які не тільки стійкі до погодних умов, але і володіють багатим смаковим букетом.
Цікавим є ще й той факт, що подібні експерименти в селекції характерні практично для кожного регіону. Тобто, зерна навіть у сусідніх областях можуть кардинально відрізнятися по смаковим і ароматичним властивостям. Більш того, в кожній провінції фермери вважають своїм обов'язком удосконалювати культивовані тут сорти, доводячи їх до досконалості.
Що стосується технології вирощування та обробки кавових зерен, то тут немає місця штучних матеріалів. Все робиться виключно вручну, по випробуваним протягом століть технологіям: обробка грунту, її добрива, організація тіні для дерев, яка вимагає досить високої кваліфікації фермерів. Відповідно, такі технології не могли довго залишатися в регіоні і поширилися по всьому світу.
Основні | |
---|---|
Виробник | Ambassador |
Країна виробник | Польща |
Вид кави | Арабіка |
Форма випуску | Зерновий |
Ступінь обсмаження | Середня |
Ароматизатор | Ні |
Тип упаковки | Пакет |
Вага | 1000 г |
- Ціна: 715 ₴