Кава в зернах Indonesia Mandheling 1000 г
- Немає в наявності
- Код: 52375
913 ₴
Високоякісні зерна Арабіки з Індонезії отримують за допомогою унікального методу Giling Basah, це особливий метод сушіння зерна, при якому кавові вишні набувають характерний синьо-зелений колір, і завдяки йому вдається зменшити кислотність і збільшити тіло напою. Своїм багатим букетом ароматів з нотками шоколаду, кедра, спецій, і навіть вина Індонезія Манделинг зобов'язана вулканічному грунті і дуже вологого клімату Суматри.
Склад: 100% арабіка
Смаки: шоколад, спеції, кедр, вино, какао
Термін придатності: до 29.05.2022
Кава з Суматри
Каву Індонезія Манделінг вирощують на високих вулканічних схилах гори Льосер в регіоні Балак в центрально-західній Суматрі. Що цікаво - його ім'я не відноситься до регіону зростання, а для визначення етнічної групи - «Mandailing», яка займала ці області. Сформований на залишках Малайського архіпелагу вулканічних островів: Суматра, Сулавесі і Ява, це місце ідеально підходить для вирощування кавових зерен. Це визначається двома факторами - багатим мінералами грунтом і вологим, екваторіальним кліматом.
Потенціал цих островів побачили голландці на рубежі XVII і XVIII століть, вони привезли перші паростки кави на Суматру і заклали перші плантації. Їх спадщина це також унікальний спосіб отримання кави - Giling Basah - призначений для отримання фінансової вигоди та підтримки високої якості кави. Перше, що виявили фермери, що каві без шарів «пергаменту» потрібно набагато менше часу для просушки, що дозволяє прискорити обробку плодів кавового дерева. Побічним ефектом стали винятковий смак і ароматні боби Арабіки, завдяки яким ця кава отримала відданих шанувальників у всьому світі.
Унікальний процес обробки бобів кавового дерева, відомий місцевим жителям - Giling Basah - це один з факторів, що відрізняють Індонезію, особливо каву з острова Суматра, серед усіх регіонів. Цей термін означає «процес вологого відшелушевання кави», а насправді волога в процесі обробки кавових «вишень» грає важливу роль. У випадку цього традиційного процесу на Суматрі - заготовлені кавові вишні спочатку піддають замочуванню в ємності для води, а потім сушать пергаментну шкірку, яка покриває кавове зерно після відділення залишкової целюлози.
Однак, на відміну від вологого процесу, в якому ламкі «пергаментні шари» видаляють тільки досить низький - 11% - рівень вологості, в Giling Basah зерна витягуються тільки з напівсухого шару пергаменту - до 24% води! Таке "зерно" з блакитним відтінком, після обжарювання дає виключно міцний, як сироп, каву, в результаті чого Арабіка з Суматри має інтенсивний, концентрований смак і майже повністю відсутню кислинку.
Основні | |
---|---|
Виробник | Ambassador |
Країна виробник | Польща |
Вид кави | Арабіка |
Форма випуску | Зерновий |
Ступінь обсмаження | Середня |
Ароматизатор | Ні |
Тип упаковки | Пакет |
Вага | 1000 г |
- Ціна: 913 ₴