Кава в зернах Costa Rica SHB 200 г
- Немає в наявності
- Код: 52064
231 ₴
Мінімальна сума замовлення на сайті — 300 грн
Коста-Ріка SHB - це кава зі збалансованим смаком - вишуканою кислинкою, яка освіжає і тонким ароматом - завдяки вулканічному ґрунту і гірському клімату. Багато гурманів кави будуть вражені особливим поєднанням шоколаду і горіхів з відтінками фруктів.
Склад: 100% арабіка
Смаки: персик, карамель
Термін придатності до 20.07.2022
Коста-Ріка SHB
Це кава зі збалансованим смаком - відмінним тілом, освіжаючою гірчинкою і тонким ароматом. Багато гурманів кави будуть вражені смаком поєднання шоколаду та горіхів з відтінками персика.
SHB (Strictly Hard Bean) - це абревіатура, яка використовується для опису кращих кавових зерен, вирощених в Коста-Ріці в гірській місцевості вище 1350 метрів. Багатий вулканічний ґрунт, сприятлива висота і альпійський клімат надають неповторний характер і високу якість. SHB є «представником» регіону і являє собою класичний тип кави з Центральної Америки.
Виняткові характеристики коста-ріканської кави - цитрусова кислинка, своєрідне тіло, захоплюючі контрасти смаку - надходять безпосередньо від самої природи. Альпійський клімат має ще одну перевагу - прохолодні ночі уповільнюють процес дозрівання кавових вишень, дозволяючи ввібрати кращі елементи з ґрунту і наповнитися фруктовими ароматами.
Більшість кави в Коста-Ріці збирають вручну. Завдяки способу вологої обробки, який заключається в тому, що кавові вишні занурюють в воду для відділення зерен від м'якоті, інтенсивна гіркота «пом'якшується». Це створює збалансований профіль смаку, який описується як «вдосконалений». Вологий метод використовується для обробки кави високої якості, зібраної руками.
Високі схили забезпечують ідеальні умови для вирощування кавових дерев. Комбінація багатого мінералами ґрунту і достатнього зрошення допомагає кавовим деревам процвітати без добрив і пестицидів.
У Коста-Ріці кавова промисловість дуже розвинена, а вирощуються такі сорти арабіки, як Caturra або Catuai, які були відкриті в середині 20-го століття. Технологічний прогрес означає, що в ароматичному профілі коста-ріканської кави немає дефектів - зерна відбираються ретельно, а ті, у яких є недоліки, відбираються.
Кава прибула до Коста-Ріки з Куби в останнє десятиліття XVIII століття. Виявилося, що багатий вулканічний ґрунт і субекваторіальний клімат створюють ідеальні умови для вирощування цих дерев. Уряд Коста-Ріки побачив величезний потенціал для національної економіки. Ось чому фермери, які вирішили вирощувати каву, отримали землю безкоштовно.
На сьогодні Коста-Ріка є 13-м за величиною виробником кави в усьому світі, відповідає за приблизно 1,5 мільйона мішків в рік (кожен мішок вагою до 60 кг). До 90% виробленої кави експортується, а оборот від цього експорту становить одну десяту частину всього експорту країни.
Цікаво, що невеликі ферми дають значну частину загального обсягу виробництва, який перевищує 5 га. Більшість ферм і плантацій розташовані в провінціях Сан-Хосе, Алахуела, Пунтаренас, Ередіа і Картаго.
Основні | |
---|---|
Вага | 200 г |
Виробник | Ambassador |
Країна виробник | Польща |
Тип упаковки | Пакет |
Форма випуску | Зерновий |
Вид кави | Арабіка |
Ступінь обсмаження | Середня |
Ароматизатор | Ні |
Користувальницькі характеристики | |
Бренди | Ambassador |
- Ціна: 231 ₴