Сифон
Ступінь помелу: середній
Темп.: 88-96°C | Час: 2-3 хв |
Кава: 6г/100мл | Інтенсивність: 3 |
ОСОБЛИВОСТІ
- Кава з багатим ароматом та букетом смаку
- Вражаючий вид заварювання
Як заварювати каву у сифоні?
Сифон - один із найстаріших способів приготування кави. Перший пристрій, що працює за принципом сифона, було створено 1830 року. З тих пір він тільки набирав своєї популярності аж до 1950-х років, коли він втратив свою популярність серед інших методів заварювання кави. В даний час він повертається як альтернативний спосіб приготування кави, і його, безумовно, відрізняє форма, а це означає, що замість приготування кави кожен може подумати, що ми проводимо хімічний експеримент. Більш важливим є кінцевий результат - низькокалорійна кава, яка, безсумнівно, сподобається тим, хто любить м'якший аромат кави. Сифон працює за принципом тиску пари. Під впливом тепла вода перетворюється на пару і переміщається у верхній резервуар, у який наливають каву. Там утворюється вливання, яке після відключення джерела тепла повертається до нижнього резервуару без частинок кави. Відмінними рисами сифону є чиста кава з багатим ароматом, а також низьке тіло, одне з найнижчих з кави, що надходять з різних кавоварок.
Крок 1
Підготуйте необхідне приладдя: сифон Hario з фільтром, кавомолку, ваги, глечик гарячої води, чашку.
Крок 2
Налийте воду приблизно 4/5 ємності судини. Встановіть фільтр у верхню частину.
Крок 3
З'єднайте частини сифона, встановіть пальник під нижньою ємністю. Пальник може бути, наприклад, газовий.
Крок 4
Коли вода переміщається з дна у верхню посудину і досягає температури 90 ° C, додайте каву Ambassador Fresh. Бариста рекомендують особливо для заварювання кави в сифоні мелена Ambassador Fresh Kenya AA, Colombia Supremo або Costa-Rica SHB.
Крок 5
Ретельно перемішайте, щоб усі частинки кави просочилися. Зачекайте 30 секунд і перемішайте.
Крок 6
Приблизно через хвилину після заварювання кави вимкніть пальник під кавовим сифоном.
Крок 7
Через деякий час кава починає перетікати вниз.
Крок 8
Після фільтрації зніміть верхню частину сифона.
Крок 9
Налийте приготовлену каву у нагріті чашки.
Як очистити сифон?
Щоб очистити сифон, залиште залишки меленої кави у верхній частині пристрою. Не робіть цього над кошиком, тому що фільтр може випасти з частинками кави. Відгвинтіть фільтр і ретельно промийте його під проточною водою. Потім ретельно промийте верхню та нижню частину пристрою під теплою водою. У разі недоступних місць можна використовувати губку. НЕ МИЙТЕ СИФОН У ПОСУДОМИЙЦІ!